Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gosti evakuirani, park zatvoren

VIDEO: Kit ubojica ubio trenericu za vrijeme predstave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kit ubojica usmrtio je trenericu u zabavnom parku SeaWorld u Orlandu na Floridi, dok su zapanjeni gledatelji čekali početak predstave, izvijestile su američke TV mreže.

Glasnogovornik vatrogasne službe okruga Orange, John Mulhall, kazao je da je hitna pomoć pozvana na Shamu Stadion u zabavnom parku, gdje je napadnuta trenerica proglašena na mjestu mrtvom.

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti"

Lokalna postaja WKMG-TV iz Orlanda, prenijela je izjavu Victorie Biniak koja je bila svjedok incidenta. Po njezinim je riječima trenerica upravo završila objašnjavati publici predstavu s dresiranim kitovima ubojicama-orkama koju su trebali vidjeti, kada je jedan od kitova iskočio iz vode i uhvatio je zubima oko pasa i počeo mlatiti okolo. 'Jako je mlatio s njom okolo, bilo je nasilno', rekla je Biniak.

Povukao je pod vodu

Nakon toga je kit povukao nesretnu ženu pod vodu, pa je ona vjerojatno umrla od utapanja, izvijestio je CNN. Gosti su evakuirani, a zabavni park je zatvoren. Na mjestu nesreće policija provodi istragu.

Dan Brown, predsjednik uprave SeaWorlda u Orlandu rekao je kako se radi o jednoj od najiskusnijih trenerica u SeaWorldu, 40-godišnjakinji, te da park u svojoj povijesti nije doživio takvu nesreću. Izrazio je sućut obitelji poginule, ali nije otkrio njezin identitet. Biniak je rekla za WKMG-TV da je trenericu napao kit Tilikum, 30-godišnji mužjak težak 5,5 tona, koji obično u svom bazenu nema trenera jer je prevelik. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene