Muškarac je nožem izbo 20 učenika u osnovnoj školi u Pekingu. Tri su učenice zadobile teške tjelesne ozljede.

Galerija


Napad se dogodio oko 11:15 po lokalnom vremenu u gradskoj četvrti Xicheng, priopćila je policija.

Vezani članci Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju (Foto: Dnevnik.hr) Podignuta optužnica protiv 15 napadača u Uzdolju, za njih 10 zatraženo produljenje istražnog zatvora Peking (Foto: sadanduselsee.com) - 11 Iz Kine se širi zabrinjavajući trend, hoće li stići u Hrvatsku?

Tri učenice koje su teško ozlijeđene u stabilnom su stanju i život im nije ugrožen, piše RT. Svi su povrijeđeni učenici hospitalizirani.

Prema prvim podacima, napadač je 49-godišnji djelatnik škole. Napad se dogodio nakon što mu ugovor o radu nije obnovljen.

Osumnjičeni je muškarac nedugo nakon napada uhićen. Motiv njegova napada za sada nije poznat.

Vlasti Xichenga nisu objavile detalje napada, no na društvenim mrežama objavljeno je da se radilo o napadima nožem. Policija je odbila komentirati slučaj.

Zabilježena serija napada

Takvi su zločini rijetki u Kini, no zabilježena je serija napada noževima i sjekirama posljednjih godina, od kojih mnoga usmjerena na djecu.

U siječnju 2017. muškarac na jugu Kine izbo je 12 djece zbog toga što se njegov život nije odvijao prema očekivanjima i zbog spora sa susjedom. Pogubljen je proteklog mjeseca. (Hina,M.V.)