Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima potrebne potencijale

Kina 2010. dobiva prvi nosač aviona?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki kineski vojni dužnosnik izjavio je da njegova zemlja ima potrebne potencijale za izgradnju nosača aviona i da bi to trebala učiniti.

'Izgradnja nosača aviona dokazuje važnost pojedine države u međunarodnoj zajednici. Kina ima potrebne potencijale i trebala bi to učiniti', izjavio je u petak kineski admiral Hu Yanlin za 'China Daily'. Vojni zapovjednici već godinama pokušavaju uvjeriti kineske vlasti u potrebu izgradnje nosača aviona. No, zasad njihovo lobiranje nije dalo rezultata.

Pročitajte i ovo Marijo Bandić ostali bez kuće u požaru Bandić o izgradnji novog centra za liječenje ovisnika: "Sve izvodimo mi sami" Zabrana ravnih krovova, ilustracija - 4 Žele srediti arhitektonski nered Na dijelu obale zabranjeni ravni krovovi na kućama, arhitekt upozorava: "Problema je puno, zabrane nisu dobre"

List "China Daily" napominje kako bi Kina mogla imati svoj prvi nosač aviona već 2010. godine. Kina je ovog tjedna objavila da će vojni proračun za 2009. biti veći za skoro 15 posto u odnosu na prošlogodišnji. Povećani izdaci za vojsku izazivaju zabrinutost kod SAD-a, Japana i Tajvana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene