Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Visoki kineski vojni dužnosnik izjavio je da njegova zemlja ima potrebne potencijale za izgradnju nosača aviona i da bi to trebala učiniti.


'Izgradnja nosača aviona dokazuje važnost pojedine države u međunarodnoj zajednici. Kina ima potrebne potencijale i trebala bi to učiniti', izjavio je u petak kineski admiral Hu Yanlin za 'China Daily'. Vojni zapovjednici već godinama pokušavaju uvjeriti kineske vlasti u potrebu izgradnje nosača aviona. No, zasad njihovo lobiranje nije dalo rezultata.

Vezani članci Radovi na Pelješkom mostu (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Opet problemi s Pelješkim mostom: Radovi na pristupnim cestama zapeli u birokraciji Predaja dokumentacije u Stonu (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Pelješki most: Od danas teku rokovi za dovršetak radova; u susjedstvu pljušte optužbe

List "China Daily" napominje kako bi Kina mogla imati svoj prvi nosač aviona već 2010. godine. Kina je ovog tjedna objavila da će vojni proračun za 2009. biti veći za skoro 15 posto u odnosu na prošlogodišnji. Povećani izdaci za vojsku izazivaju zabrinutost kod SAD-a, Japana i Tajvana.