Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Visoki kineski vojni dužnosnik izjavio je da njegova zemlja ima potrebne potencijale za izgradnju nosača aviona i da bi to trebala učiniti.


'Izgradnja nosača aviona dokazuje važnost pojedine države u međunarodnoj zajednici. Kina ima potrebne potencijale i trebala bi to učiniti', izjavio je u petak kineski admiral Hu Yanlin za 'China Daily'. Vojni zapovjednici već godinama pokušavaju uvjeriti kineske vlasti u potrebu izgradnje nosača aviona. No, zasad njihovo lobiranje nije dalo rezultata.

Vezani članci Kvaliteta turizma u Dubrovniku - 5 Od luksuza do nereda: Provjerili smo kakva je kvaliteta turističke ponude za nadolazeću sezonu Gradilište buduće žičare Sljemenska žičara više nije upitna, ali pitanja je više no ikad: "Pitajte našu djecu o žičari, ona će je plaćati..."

List "China Daily" napominje kako bi Kina mogla imati svoj prvi nosač aviona već 2010. godine. Kina je ovog tjedna objavila da će vojni proračun za 2009. biti veći za skoro 15 posto u odnosu na prošlogodišnji. Povećani izdaci za vojsku izazivaju zabrinutost kod SAD-a, Japana i Tajvana.