Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jutarnje mučnine umalo joj ubile kćer!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je Fiona Shaw otkrila da je trudna, odlučila je prebaciti se na zdravu prehranu i pripaziti na svoje zdravlje.

Obećala je svom partneru Ianu Clifonu da će brzu hranu i sendviče sa špekom zamijeniti svježim voćem i povrćem kako bi svom nerođenom djetetu omogućila što bolji početak života. 

Pročitajte i ovo Ilustracija koje veselje U školi u Pitomači vlada prava euforija: "Baby boom kakav se ne pamti" Ilustracija 30 godina zatvora Dijete joj umrlo nakon porođaja pa osuđena za pobačaj: "Prestanite optuživati ​​i progoniti druge nevine žene poput mene"

No, ispalo je da Fiona zbog  nesnosnih mučnnina koje su ju snašle uopće nije mogla jesti. Naime,  nakon pet tjedana trudnoće uslijedile su intenzivne jutarnje mučnine zbog kojih se Fiona jedva uspjevala natjerati da bilo što pojede. 

Nakon 28 tjedana trudnoće, Fiona je s konfekcijskog broja 14 spala na 6 odnosno smršavjela je čak 20 kilograma.
 
Ultrazvuk je pokazao da i beba pati nakon čega su liječnici odlučili hitnim postupkon napraviti carski rez. Kako je majka gubila na težini, bebino srce je sve više slabilo što joj je ozbiljno ugrozilo život.

Malena Tianna, koja je rođena više od dva mjeseca prerano, pri rođenju je težila manje od kilograma i borila se za život. 

'Prije nego što sam ostala u drugom stanju živila sam na McDonaldsu i sendvičima sa špekom, skoro bez imalo povrća. Kada sam otkrila da sam tri tjedna trudna, Ian i ja složili smo se da bi trebala početi zdravije jesti', kazala je 24-godišnja Fiona. 

U jednom trenutku završila je u bolnici s dijagnozom dehidracije i nesvjestice. Liječnici su joj prepisali lijek kojim su trebale nestati mučnine, a koji ne čini štetu nerođenoj bebi. Nažalost, lijek nije djelovao pa je Fiona nakon tjedan dana opet završila u bolnici. 

'Došla sam do faze kada me samo miris hrane tjerao na povraćanje. Sve što sam mogla jesti bilo je pecivo, nisam ni tekućinu mogla konzumirati. U najgoroj fazi uzimala sam kockice leda kako ne bi dehidrirala' ', ispričala je Fiona. 

Nakon mukotrpnog oporavka, danas Tianna teži skoro 7 kilograma i dobro napreduje, a njezina majka zadovoljno potvrđuje da živi puno zdravije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene