Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li uspjeti?

Borba najdebljeg čovjeka na svijetu: Već je godinama prikovan za krevet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Juan Pedro Franco oduvijek ima problema s težinom, a problem je eskalirao u tinejdžerskim godinama.

Meksikanac koji je težio više od pola tone u srijedu je stigao na operaciju u Guadalajari s ciljem da prepolovi svoju težinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ništa se nije promijenilo Hrvati ponovno ruše negativne rekorde: Najdeblja smo nacija u Europi Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac Oglasio se turski kirurg čija je pacijentica nakon zahvata umrla u Srbiji, otkrio na što sumnja

33-godišnji Juan Pedro Franco, vjeruje se, najteži je čovjek na svijetu. Ranije ove godine navodno je težio 595 kilograma, ali nakon tromjesečne dijete u posebnoj klinici izgubio je 175 kilograma, što je bilo nužno da može na operaciju.

Franco je zbog debljine prikovan za krevet već sedam godina, a s pretilošću se bori od svojih kasnih tinejdžerskih godina.

Nije sigurno da će operacija želuca za koju se odlučio biti uspješna. Franco je prije operacije prošao kroz niz intenzivnih testova - između ostalog liječnici su mu provjeravali krv, pluća i srce. Nadaju se da će mu operacija pomoći da ponovno hoda.

"On je izgubio gotovo 30 posto svoje početne težine, tako da je spreman za operaciju", rekao je doktor Jose Antonio Castaneda Cruz uoči operacije. U studenom je pak Juan otkrio da je gotovo 100 kilograma teži nego što su liječnici prvotno mislili.

Juan je u srpnju, tražeći pomoć, rekao da se boji da će umrijeti jer njegovi roditelji ne mogu financirati posebnu dijetalnu prehranu koja mu je potrebna.

On je oduvijek bio bucmast i borio se s viškom kilograma, ali njegova je težina "eksplodirala" nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovao kao tinejdžer, a koja ga je prikovala za krevet više od godinu dana.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene