Bijela kuća objavila je u ponedjeljak da SAD namjerava uvesti nove sankcije protiv Rusije ali još nije donijela odluku na tu temu.

Galerija


Američka veleposlanica u UN-u Nikki Haley izjavila je u nedjelju da će nove sankcije obznaniti već u ponedjeljak ministar financija Steve Mnuchin.

Vezani članci Konferencija za medije ruskog predsjednika Putina - 3 Putin naredio masovno cijepljenje cijele populacije u Rusiji protiv koronavirusa Aleksej Navaljni izašao iz bolnice Navaljni se vraća u Rusiju: "Ne zanima me što će sa mnom učiniti, to je moja zemlja"

No, glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders to nije potvrdila.

"Razmišljamo o novim sankcijama protiv Rusije i odluka će biti donesena u skoroj budućnosti", izjavila je Sanders. "Trenutno procjenjujemo, ali zasad nemamo što objaviti", dodala je. 

Haley je, međutim, bila kategorična, najavivši sankcije povezane s podrškom Rusije navodnom kemijskom vojnom programu Sirije.

Podsjećajući na TV postaji Fox da je SAD već odlučio o brojnim sankcijama protiv Rusije u cijelom nizu pitanja, veleposlanica u UN-u spomenula je "sankcije koje se spremaju što ćete vidjeti već u ponedjeljak". (Hina)