Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pada broj zaraženih

Još jedna susjedna zemlja ukinula obvezne maske: "Ne bi ih trebalo u potpunosti odbaciti"

Maske - 2
Maske - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Nošenje maski u najvećem dijelu zatvorenih prostora u Sloveniji od danas više nije obvezno. Slovenska vlada objavila je da se ta mjera i dalje preporučuje kada nije moguće držati međusobnu distancu.

Nošenje maski u većini zatvorenih prostora u Sloveniji više nije obvezno. Ukidanje obveznog nošenja maski vlada je donijela zbog kontinuiranog poboljšanja epidemiološke situacije zadnjih tjedana.

Zaštitne maske i dalje su obvezne u zdravstvenim ustanovama, domovima za starije i drugim socijalnim ustanovama.

Pročitajte i ovo Muke po testiranju na koronavirus - 5 PADA BROJ ZARAŽENIH Još jedna susjedna zemlja ukida gotovo sve COVID mjere: "Očekujemo povratak na staro normalno"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon više od dvije godine Dobre vijesti za sve: HZJZ objavio veliku promjenu u epidemiološkim mjerama

Nošenje maski ipak ne bi trebalo u potpunosti odbaciti u zatvorenim javnim prostorima, kad nije moguće držati međusobnu distancu, a posebno se to preporučuje imunokopmpromitiranim osobama, preporuka je slovenskog Instituta za javno zdravlje.

Maske su u pandemiji bile jedna od ključnih mjera za sprječavanje širenja virusa i da te obveze nije bilo epidemiološka bi slika tijekom proteklih epidemijskih valova bila mnogo gora, izjavila je za medije infektologinja Bojana Beović.

U zadnja 24 sata potvrđeno je 1535 novih zaraza koronavirusom, odnosno 577 zaraza manje nego tjedan dana ranije, a i broj hospitaliziranih i dalje pada.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene