Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STARO NORMALNO

Boris Jokić za Dnevnik Nove TV o ukidanju mjera: "Važno je da se ne podijelimo sad kad su maske pale. Morat ćemo se ponovno naučiti družiti"

Aktualno Galerija Martina Bolšec Oblak Martina Bolšec Oblak Foto: DNEVNIK.hr Boris Jokić - 3 Boris Jokić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Boris Jokić - 2 Boris Jokić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Boris Jokić - 1 Galerija 1/4 >>
Nakon dvije godine nošenja preko noći se ukida mjera nošenja maski. Dnevnik Nove TV istražio je hoćemo li se tako brzo i odviknuti od te navike, ali i ostalih mjera.

Nekima to neće ići baš tako lako, nakon dvije godine mnogi će zadržati tu naviku, no sigurno je više onih koji su jedva dočekali da ne moraju tražiti po džepovima masku da bi kupili kruh, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak koja je razgovarala s Borisom Jokićem s Instituta za društvena istraživanja.

Koliko će nam trebati da se naviknemo da je opet sve po starom, zanimalo je reporterku. Jokić kaže: "Kako kome".

"Netko već danas slavi, a neki će još mjesecima imati iste navike kao tijekom pandemije. Važno da se ne podijelimo sad kad su maske pale", kaže Jokić.

Ističe i kako se nada da ovu situaciju nećemo iskoristiti za dodatne podjele.

Pročitajte i ovo Sara Kužić KREĆU KONCERTI I PARTIJI Ugostitelji oduševljeni popuštanjem mjera: "Mnogo kolega je moralo zatvoriti poslovanje, sada nas čeka nova sezona..."

"Imamo primjere kada smo u školama maknuli maske za dio učenika maska je bila sigurnost. Treba pokazati strpljenje. Maska je psihloška pomoć za njih, imajmo strpljenja", apelira Jokić koji donositeljima odluka poručuje da se nada kako su naučili nešto iz svojih loših, ali i dobrih poteza te kako će mjeriti kakva je ugroza i u skladu s time donositi odluke.

"Hrvatski građani su pokazali visoku razinu odgovornosti, kao društvo smo se pokazali odgovornima. Siguran sam da ćemo ponovno ako ćemo trebati", kazao je Jokić koji ističe da treba pomoći onima koji su ranjiviji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Stigle najnovije brojke: Pogledajte koliko je novozaraženih u Hrvatskoj

"Pitanje mentalnog zdravlja treba destigmatizirati, trebat ćemo se ponovno naučiti družiti, proveseliti. Predlažem da je prva runda na mene i da odemo na piće", zaključio je Jokić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene