Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nevolje britanskog premijera

Tijekom lockdowna išli na tulume, a sada im je stigla čestitka policije: "Borisu Johnsonu i ministru financija slijedi fiksna kazna"

Boris Johnson (Foto: AFP)
Boris Johnson (Foto: AFP) Foto: Afp
Britanskog premijera Borisa Johnsona i ministra financija Rishija Sunaka policija će kazniti zbog kršenja lockdowna, objavila je vlada u utorak.

Policija je ranije u utorak priopćila da će izreći još najmanje 30 kazni za ljude koji su prisustvovali okupljanjima u Johnsonovim uredima i rezidenciji, čime su kršili lockdown koji je tada bio na snazi.

Pročitajte i ovo Koronavirus u Kini SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Kraj nemilosrdnih ograničenja: Krcati vlakovi, nakon šoka Kinezi se vraćaju na posao Kina SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Kineski državni medij najavio zaokret u vezi s koronom: Vlada ima novi plan

Ukupno će biti kažnjeno više od 50 ljudi.

"Premijer i ministar financija danas su primili obavijest da im metropolitanska policija namjerava poslati fiksnu kaznu", stoji u priopćenju vlade. "Nemamo drugih detalja, ali ćemo vas obavijestiti kada ćemo ih imati", dodaje se.

Partiji u Downing Streetu, dok su na snazi bile stroge mjere ograničenja kretanja i okupljanja, održavali su se u svibnju, lipnju, studenom i prosincu 2020. te u siječnju i travnju 2021. Oporbeni zastupnici ranije su pozvali Johnsona da odstupi, nakon što se ustvrdilo da je kršio mjere koje je donijela njegova vlada.

Britanska policija u siječnju je pokrenula istragu zbog kršenja mjera u premijerovoj rezidenciji. Između ostaloga, u Downing Streetu se slavio i rođendan. 

Ta je proslava bila posljednja na listi okupljanja u Downing Streetu, uključujući ono poznato u javnosti kao "donesite svoju cugu" slavlje za koje je Johnson rekao da je smatrao da se radi o radnom događaju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene