Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna pomoć

Jemen: Prvi zrakoplov Međunarodnog crvenog križa stigao u Sanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi zrakoplov s medicinskim osobljem Međunarodnoga odbora Crvenoga križa (ICRC) sletio je u Sanu, prijestolnicu Jemena, objavio je u utorak na Twitteru ravnatelj operacija te organizacije Dominik Stilllhart.

"Jemen. Prvi zrakoplov ICRC-a stiže u Sanu. Drugi će doći kada dobiju potrebne dozvole za dopremu pribora za hitnu medicinsku pomoć", napisao je Stillhart u poruci.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion

Taj manji zrakoplov kojim su djelatnici ICRC-a napustili Jemen vratio se u ponedjeljak u Sanu s medicinskim osobljem, dodala je glasnogovornica ICRC-a Sitara Jabeen, dok je humanitarno stanje u zemlji kritično nakon gotovo dvotjednih zračnih udara arapske koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na položaje šijitskih pobunjenika.

Glasnogovornica je kazala i da uskoro treba poletjeti teretni zrakoplov s medicinskom pomoći koji nakrcan čeka u Amanu, jordanskoj prijestolnici.

Nastavljeni sukobi u Adenu, kasni dostava humanitarne pomoći

"Danas smo dobili teretni zrakoplov koji će sutra (srijeda) poći u Sanu", rekla je. ICRC je usto spreman poslati pomoć iz Ženeve.

U subotu je odbor uputio poziv na 24-satni humanitarni prekid sukoba u Jemenu radi dopreme medicinske pomoći stanovništvu.

Uz nestašicu goriva i vode, stanovništvo trpi nestašicu hrane i lijekova. Troje volontera Crvenoga križa ubijeno je prošlog tjedna dok su pružali pomoć ranjenicima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene