Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađene crne kutije ruskog zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasilačke ekipe pronašle su srijedu ujutro dvije crne kutije iz ruskog Tupoljeva koji se dan prije srušio u Ukrajini i pronašle dijelove tijela 130 od 170 žrtava nesreće, dok se očekuje dolazak obitelji žrtava na mjesto nesreće.


Stotine spasilaca, među kojima i 160 Rusa iz ruskog ministarstva za krizna stanja, nastavljaju potragu za truplima na mjestu nesreće kod sela Suha Balka, na istoku Ukrajine.

Pročitajte i ovo Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom" Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo

"Pronašli smo dijelove 130 trupala", rekao je ruski ministar prometa Igor Levitin koji je posjetio mjesto pada zrakoplova, na konferenciji za tisak u Donjecku, 40 km od mjesta nesreće.
Dodao je da će se dvije crne kutije pronađene u srijedu ujutro
"poslati u Moskvu" radi analize.

Srušeni zrakoplov letio je iz ruskog ljetovališta Anapa (na Crnome moru, u blizini ukrajinske granice) u Sankt Peterburg.
Većina putnika bili su Rusi, samo je petero bilo sa Zapada, i to Nizozemac, dvoje Nijemaca, Francuz i Finac.

Vlasnica zrakoplova, mala zrakoplovna tvrtka Pulkovo sa sjedištem u Sankt Peterburgu, priopćila je u srijedu da je u zrakoplovu bilo 45, a ne 39 djece kao što je javljeno u utorak i potvrdila je prvotni broj od 160 putnika i deset članova posade.

Uzroci nesreće zrakoplova Tupoljev Tu-154, u srijedu nisu bili
poznati, čeka se da se završi pregled crnih kutija.

Moskva vjeruje da je nesreću uzrokovalo nevrijeme i grom, dok Kijev spominje požar u zrakoplovu na visini od 10.000 m, uz loše meteorološke prilike.

Stručnjaci redovito upozoravaju na preveliku prosječnu starost ruskih letjelica, napose na domaćim letovima. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene