Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slika je sve jasnija

U SEKUNDI UGAŠENI MLADI ŽIVOTI 'S tugom vas obavještavam da je jučer ubijen moj sin Dijamant'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među žrtvama je bilo troje Kosovara, troje Turaka i jedan Grk.

Troje Kosovara, troje Turaka i jedan Grk nalaze se među devet žrtava ubijenih u napadu u petak navečer ispred trgovačkog centra u Muenchenu, objavile su u subotu zemlje čini su državljani stradali.

Pročitajte i ovo Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno" Ivan Bulj izišao iz zatvora Ubojica na slobodi Ivan Bulj, koji je prije 22 godine ubio 17-godišnju Anđelu, izišao iz zatvora: "Nevin sam. Svakako ću se vratiti u Sinj''

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu naveo je u izjavi za turski informativni kanal NTV da je među žrtvama troje turskih državljana te da je ministarstvo kontaktiralo obitelji ubijenih. Za sada nema dodatnih informacija o žrtvama.

Priština je također sa svoje strane objavila da su tri ubijene osobe bili kosovski Albanci, a prema navodima lokalnih medija riječ je o jednom 21-ogodišnjaku te dvije ženske osobe od kojih je jedna 14-ogodišnjakinja.

Grčko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je među ubijenima i jedan Grk.

Ugledao se na Breivika?

Što više istraga ide dalje, to se više čini da 18-godišnji Nijemac iranskoga podrijetla ipak nije slavio kakvu terorističku organizaciju, već Andersa Behringa Breivika, norveškog desničara i masovnog ubojicu.

Naime, njemačka policija je priopćila da je mladić bio psihički bolestan, da je liječen od depresije, te da je uoči krvavog napada proučavao prijašnje ubilačke pohode.  

Uostalom, činjenica je i to da je pokolj izveo na petu godišnjicu masakra u Norveškoj, na dan kada je desničarski ekstremist Andreas Breivik ubio 77 osoba.

Također, u stranim medijima su se pojavile i informacije da je mladić držao Breivikovu sliku kao profilnu na aplikaciji Whatsapp, no taj detalj još uvijek nije službeno potvrđen.

Podsjetimo, 18-godišnji ubojica je u petak usmrtio devet osoba i ranio šesnaest, a presudio je samom sebi. Uz njega je pronađen pištolj marke Glock uz koji je ponio 300 metaka.

Policija u ovom trenutku istražuje i to je li doista imao lažni profil na Facebooku pomoću kojeg je namamio žrtve u McDonald's.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene