Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema veze s Islamistima

TKO JE NAPADAČ NA MÜNCHEN? Rođen je i odrastao u Njemačkoj, liječio se na psihijatriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se sada čini, napadač nije imao nikakve veze s ekstremističkim skupinama.

Nešto prije podneva šef bavarske policije izvijestio je o detaljima vezanima za napadača na shopping centar u Münchenu. Radi se o mladiću koji je rođen i odrastao u Njemačkoj. Nema nikakvih veza s Islamskom državom, niti s izbjeglicama koji su u ovom velikom valu stigli u zemlju.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

Istraga će, kaže šef policije Hubertus Andrae započeti razgovorima s osobama koje su poznavale napadača. U ruksaku pronađenom kraj njegova tijela nalazilo se još 300 metaka.

Pretragom obiteljske kuće napadača nisu pronađene nikakve veze s ekstremizmom, ali pronađena knjiga vezana za masovne pucnjave.

Mladić nema nikakav kriminalni dosje, ali je ranije bio na psihijatrijskom liječenju.

Još uvijek nije pronađena nikakva oproštajna poruka napadača koji si je sam oduzeo život. Roditelji 18-godišnjaka u ovim trenucima u teškom su stanju šoka te nisu u mogućnosti sudjelovati u istrazi.

Mladić nije imao dozvolu za nošenje oružja, a u napadu je korišten Glock.

Neki njemački mediji pišu da se kod počinitelja radi o 18-ogodišnjem Aliju Sonbolyju, čiji roditelji su iz Irana. On sam je posjedovao njemačko i iransko državljanstvo.Prema informacijama medija, 18-ogodišnji Sonboly je preko Facebooka žrtve namamio u jednu podružnicu McDonaldsa, u blizini trgovačkog centra Olympia, nudeći im besplatne obroke.

Većina žrtava, njih 7, su maloljetnici. Među njima su i tri državljana Kosova koji su živjeli u Muenchenu te tri turska državljana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene