Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izraelski zračni napadi na Gazu nakon raketne paljbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska vojska izvela je nekoliko zračnih napada na Pojas Gaze u četvrtak ujutro pri čemu nije bilo žrtava a kao odmazdu na palestinsku raketnu paljbu, po palestinskim i izraelskim izvorima.

Izraelski udari bili su usmjereni na tri vježbališta brigada Ezedin al Kasam, vojnog ogranka Hamasa, u gradu Gazi, te četvrti u Han Junesu, po palestinskim sigurnosnim izvorima.

Pročitajte i ovo Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag Izraelske ročnice Znaju sve o neprijatelju Bile su "izraelske oči" na granici, upozoravale su na rat, ali nitko ih nije slušao: One su prve ubijene, a nisu imale ni oružje

U priopćenju izraelska vojska spominje samo tri udara, ne navodeći njihov položaj.

Izraelski vojnici kažu da su u Gazi smjeli pucati kako hoće

"U srijedu, 3. lipnja 2015., dvije rakete su ispaljene na jug Izraela iz Pojasa Gaze", piše u priopćenju koje ističe da su rakete pale na otvorenom blizu gradova Aškelon i Netivot. "Nitko nije ranjen".

"Kao odgovor na taj napad izraelske obrambene snage pogodile su tri terorističke infrastrukture u Pojasu Gaze", dodaje se u priopćenju.

Izraelski ministar obrane Moshe Yaalon odgovornost za paljbu pripisao je islamističkom pokretu Hamas koji kontrolira Pojas Gaze od 2007. (hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene