Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

'Cipelići' osvajaju svijet

Izrael: Sutkinja dobila cipelu u lice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vrhovnog suda Izraela Dorit Beinish ozlijeđena je tijekom sjednice na kojoj je jedan nezadovoljni građanin bacio na nju cipele, pogodivši je u lice. Beinish je nakon udarca pala te je odvedena kod liječnika, koji je ustanovio da se radi o lakšim ozljedama.

Policija je odmah uhitila napadača. Svjedoci su rekli da je ušao u sudnicu i pokazao na sutkinju Beiniš pitajući je li ona predsjednica. Kada je dobio potvrdni odgovor, skinuo je cipele pa jednu i drugu bacio na nju uzvikujući: 'Izdajico' i 'Ti si mi uništila život' pri čemu joj je slomio naočale.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Čuvari su rekli da je riječ o vozaču Pinchasu Cohenu, kojeg su često viđali kraj zgrade suda. Odvjetnik Tal Ron, jedan od svjedoka, rekao je da je u tijeku bilo saslušanje o medicinskoj upotrebi kanabisa, kada se dogodio incident.

'Odjednom je cipela poletjela direktno prema predsjednici. Ona se sagnula naprijed i čuli smo udarac. Čuvari su skočili na čovjeka, uhvativši ga za glavu. Napustili smo sudnicu. Bilo je vrlo kaotično', rekao je Ron.

Predsjednik Izraela Šimon Peres odmah je telefonirao predsjednici suda. Nazvao je iz Berlina, gdje se obilježava Međunarodni dan sjećanja na holokaust.

'Vaše ozljeđivanje je ravno ozljeđivanju svete institucije države Izrael. To ne smije postati dio rutine', rekao je Peres. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji je na putu u Poljskoj, rekao je da je šokiran incidentom, osuđujući svako nasilje.

'Bacač' cipela, 52-godišnji stanovnik Jeruzalema, rekao je policiji da mu je sutkinja godinama zagorčavala život i da sudski predmet zbog kojeg ju je gađao nema veze s marihuanom.

Bacanje cipela postalo je popularni oblik prosvjeda nakon što je irački novinar Muntader al-Zaidi u prosincu 2008. godine bacio cipele na bivšeg američkog predsjednika Georgea Busha.

Prošli tjedan je cipela promašila i sudanskog predsjednika Omara al-Bashira, tijekom govora u glavnom gradu Kartoumu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene