Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Arhiv slavnog znanstvenika Alberta Einsteina bit će digitaliziran i postavljen na internetu u roku od jedne godine, objavilo je Hebrejsko sveučilište u Jeruzalemu.


Einstein, kojeg se smatra osnivačem moderne fizike, ostavio je nakon smrti 1955. godine sve svoje papire - više od 80 tisuća dokumenata - Hebrejskom sveučilištu čiji je i sam suosnivač. 'Riječ je o najvažnijoj zbirci njegovih dokumenata, i zbirci važnoj za povijest 20. stoljeća', rekao je Roni Grosz, ravnatelj sveučilišnog Arhiva Albert Einstein.

Vezani članci Slika nije dostupna INTERNET KRIMINAL Dopisivali smo se s prevarantima koji su nas (i vas) pokušali opelješiti za 2000 eura Slika nije dostupna SVEMIRSKI INTERNET ZA 3 MILIJARDE NEUMREŽENIH Najsiromašniji dijelovi svijeta uskoro će imati nabolji internet

>> Dvogodišnjak ima isti IQ kao Einstein

Hebrejsko sveučilište priopćilo je da će zbirka, koja uključuje znanstvene bilješke, korespodenciju s kolegama, te razne tekstove koje je Einstein pisao o znanstvenim, filozofskim i političkim temama, biti dostupna na javnim internetskim stranicama. (Hina)