Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boris Nadeždin

Putin upada u probleme u Rusiji: "Kremlj više ne može ignorirati slona u sobi"

Boris Nadeždin
Boris Nadeždin Foto: Afp
Protukandidat Vladimira Putina priložio je 105.000 potpisa za svoju izbornu kampanju. Borisu Nadeždinu tako bi se, teoretski, trebalo dopustiti da bude kandidat na izborima u ožujku.

Kremlj više ne može ignorirati slona u sobi, rekao je 60-godišnji ruski kandidat za predsjednika Boris Nadeždin, misleći pritom na sebe.

U srijedu ujutro, on i njegov tim isporučili su dvadesetak kutija s natpisom "Nadeždin 2024" Središnjem izbornom povjerenstvu (CEC) u Moskvi. Unutra je bilo 105.000 potpisa što je potrebna kvota da se osigura njegovo mjesto na glasačkom listiću za ruske predsjedničke izbore u ožujku. Tada se nada da će izazvati Vladimira Putina, gotovo sigurnog pobjednika, izvijestio je Politico.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tipična hrvatska priča Kako je ministar Piletić obmanuo javnost: Majka iz Slavonskog Broda rodila devetero djece, petero joj već oduzeli. Je li mališan trebao umrijeti da se spase preostala djeca?

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Veliki apetiti "Ovo nije sporna regija, ovo je Rusija", poručio je Medvedev pa sablaznio još jednog premijera: Najavio da tamo šalje novo oružje

"Evo moje blijede ekipe, ljudi koji su, najblaže rečeno, malo spavali u posljednje vrijeme. Ali uspjeli smo u svom naumu", rekao je Nadeždin okupljenim novinarima.

Njegova dugotrajna predsjednička kampanja dolazi u vrijeme kada je većina ruskih oporbenih ličnosti u zatvoru ili u egzilu. Međutim, Nadeždinov antiratni stav nagnao je mnoge Ruse da podrže njegovu kampanju dok Kremlj nastavlja voditi sveobuhvatni rat protiv Ukrajine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene