Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tisuće Talijana pohodilo je sicilijski gradić Cataniju kako bi nazočili zadnjem ispraćaju policajca ubijenog u nasilju nogometnih navijača koje se dogodilo u petak.


U čast poginulom policajcu Filippu Racitiu,  njegov lijes prekriven zastavom odnesen je u katedralu gdje su mu ljudi odali počast i održali minutu šutnje. 

Vezani članci Vršnjačko nasilje Još jedan maloljetnik kazneno prijavljen zbog zlostavljanja 14-godišnjeg dječaka u Zadru Vršnjačko nasilje Ravnatelj bolnice o stanju pretučenog 14-godišnjaka: "Iako su ozljede na početku bile okvalificirane kao lakše, riječ je o teškim ozljedama"

Iako se vjerovalo da je policajac na mjestu ostao mrtav kada je u njegov automobil ubačena bomba iz kućne izrade, naknadna istraga utvrdila je da je Filippo zadobio udarc tupim predmetom, od kojeg je i preminuo.  

Tijekom ceremonije, 15-godišnja  Fabiana posvetila je ocu dirljivu poruku:' Onog trenutka kada sam čula da si mrtav izigubila sam volju za životom. Ne jedem, ne pijem, bez tebe ne vidim razlog za život. Bio si zaista najbolji otac', kazala je.

Papa je oštro osudio nerede koji su izbili nakon utakmice između policije i navijača. 

U Rimu će se Ministarstvo sporta sastati sa nogometašima i Olimpijskim odborom kako bi raspravili i riješili budućnost nogometa u Italiji.