Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija se oprostila od ubijenog policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće Talijana pohodilo je sicilijski gradić Cataniju kako bi nazočili zadnjem ispraćaju policajca ubijenog u nasilju nogometnih navijača koje se dogodilo u petak.

U čast poginulom policajcu Filippu Racitiu,  njegov lijes prekriven zastavom odnesen je u katedralu gdje su mu ljudi odali počast i održali minutu šutnje. 

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno

Iako se vjerovalo da je policajac na mjestu ostao mrtav kada je u njegov automobil ubačena bomba iz kućne izrade, naknadna istraga utvrdila je da je Filippo zadobio udarc tupim predmetom, od kojeg je i preminuo.  

Tijekom ceremonije, 15-godišnja  Fabiana posvetila je ocu dirljivu poruku:' Onog trenutka kada sam čula da si mrtav izigubila sam volju za životom. Ne jedem, ne pijem, bez tebe ne vidim razlog za život. Bio si zaista najbolji otac', kazala je.

Papa je oštro osudio nerede koji su izbili nakon utakmice između policije i navijača. 

U Rimu će se Ministarstvo sporta sastati sa nogometašima i Olimpijskim odborom kako bi raspravili i riješili budućnost nogometa u Italiji.  


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene