Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok stručnjaci svakodnevno upozoravaju na globalni porast temperatura, ovo istraživanje već je izazvalo burne reakcije i zabrinutost liječnika.


Još jedno istraživanje objavljeno ovih dana, pokazalo je da postoji povezanosti između temperature tijekom trudnoće i veličine novorođenčeta.

Dok stručnjaci svakodnevno upozoravaju na globalni porast temperatura, ovo istraživanje već je izazvalo burne reakcije i zabrinutost liječnika, piše Daily Mail. 

Istraživači sa Ben-Gurion Sveučilišta (BGU) kao i njihovi kolege sa Harvarda proučavali su vezu između težine novorođenčeta i temperature zraka za vrijeme trudnoće između 2000. i 2008. godine.

MEDICINSKO ČUDO Rodila nakon što su joj presadili vlastito tkivo jajnika izvađeno u djetinjstvu

'Otkrili smo da izloženost visokim temperaturama tijekom trudnoće pospješuje rizik od preuranjene trudnoće te utječe na djetetovu kilažu prilikom rođenja', kazao je dr. Itali Kloog sa BGU-a.

Porast temperatura u posljednja tri tromjesječja trudnoće uvelike utječe na razvoj djeteta, dodao je dr. Kloog.

Djeca koja su rođena u zimskim mjesecima rođena su manja od onih u ljetnim mjesecima upravo iz razloga što je njihova majka većinu trudnoće bila izložena visokim temperaturama, dok je majka djece rođenih u ljetnim mjesecima veliki dio trudnoće provela u hladnijim uvjetima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook