Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što nas čeka u budućnosti?

ISTRAŽIVANJE KOJE JE ZABRINULO LIJEČNIKE Temperatura utječe na težinu novorođenčeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok stručnjaci svakodnevno upozoravaju na globalni porast temperatura, ovo istraživanje već je izazvalo burne reakcije i zabrinutost liječnika.

Još jedno istraživanje objavljeno ovih dana, pokazalo je da postoji povezanosti između temperature tijekom trudnoće i veličine novorođenčeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija 30 godina zatvora Dijete joj umrlo nakon porođaja pa osuđena za pobačaj: "Prestanite optuživati ​​i progoniti druge nevine žene poput mene" Ilustracija Potraga za majkom Šok na školskom dvorištu: Pronađena tek rođena beba, pothlađena i jedva živa

Dok stručnjaci svakodnevno upozoravaju na globalni porast temperatura, ovo istraživanje već je izazvalo burne reakcije i zabrinutost liječnika, piše Daily Mail. 

Istraživači sa Ben-Gurion Sveučilišta (BGU) kao i njihovi kolege sa Harvarda proučavali su vezu između težine novorođenčeta i temperature zraka za vrijeme trudnoće između 2000. i 2008. godine.

MEDICINSKO ČUDO Rodila nakon što su joj presadili vlastito tkivo jajnika izvađeno u djetinjstvu

'Otkrili smo da izloženost visokim temperaturama tijekom trudnoće pospješuje rizik od preuranjene trudnoće te utječe na djetetovu kilažu prilikom rođenja', kazao je dr. Itali Kloog sa BGU-a.

Porast temperatura u posljednja tri tromjesječja trudnoće uvelike utječe na razvoj djeteta, dodao je dr. Kloog.

Djeca koja su rođena u zimskim mjesecima rođena su manja od onih u ljetnim mjesecima upravo iz razloga što je njihova majka većinu trudnoće bila izložena visokim temperaturama, dok je majka djece rođenih u ljetnim mjesecima veliki dio trudnoće provela u hladnijim uvjetima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene