Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pucnjave u Istanbulu

Velika policijska akcija protiv krajnje ljevice, uhićeno više osumnjičenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica naoružanih muškaraca uhićena su nakon pucnjave nedaleko od palače na obali Bospora koju posjećuje velik broj turista.

Istanbulska antiteroristička policija izvela je u četvrtak rano ujutro veliku operaciju u tom turskom megalopolisu protiv skupina krajnje ljevice, dan nakon pucnjave ispred premijerova ureda, pišu tamošnja glasila. Više osumnjičenika je uhićeno u policijskim racijama u Sariyeru i Baltalimaniju, četvrtima u europskom dijelu grada, javlja novinska agencija Dogan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Njemački ministar tvrdi Nema naznaka da su Nijemci bili meta napada u Istanbulu Slika nije dostupna Potvrdio ruski konzulat Turska: Uhićena trojica ruskih državljana osumnjičenih za veze s IS-om

PUCNJAVA U STREDIŠTU ISTANBULA Ispred ureda premijera dvojica muškaraca napala zaštitare

Operacija je bila uperena protiv DHKP-C-a (Revolucionarna stranka/fronta za oslobođenje naroda), tajne radikalne skupine koja je u četvrtak navečer preuzela odgovornost za napad na policijsku ophodnju nešto ranije ispred osmanske palače u Istanbulu u kojoj je ured islamsko-konzervativnog premijera Ahmeta Davutoglua.

"Slomit ćemo (...) ruke podignute na dva narodna borca koji su tražeći pravdu izveli napad na palaču Dolmabahce", istaknula je skupina na svojoj internetskoj stranici Halkin Sesis.

Dvojica naoružanih muškaraca uhićena su nakon pucnjave nedaleko od palače na obali Bospora koju posjećuje velik broj turista. U napadu nitko nije ozlijeđen. U palači je ured premijera Davutoglua koji nakon lipanjskih parlamentarnih izbora nije uspio sastaviti koalicijsku vladu.

Dvojica uhićenih napadača posjedovala su ručne bombe i automatske puške, navodi guvernerova služba i možda su povezani s napadom na prostorije Stranke pravde i razvoja 8. kolovoza u Istanbulu (AKP, islamsko-konzervativna) koja je na vlasti u zadnjih 13 godina. DHKP-C je preuzeo i odgovornost za napad na američki konzulat u Istanbulu 9. kolovoza.

U Turskoj su zaredali napadi otkako je turska država prošlog mjeseca pokrenula vojnu ofenzivu protiv pobunjenika iz Radničke stranke Kurdistana (PKK). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene