Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Jill Dando

Ispituju se Miloševićevi agenti u vezi ubojstva britanske novinarke?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U slučaju ubojstva britanske novinarke Jill Dando ispituju se Miloševićevi agenti koji su povezivani i s ubojstvom srbijasnkog novinara Slavka Ćuruvije.

Britanska novinarka Jill Dando ubijena je 1999. godine ispred svog doma u Fulhamu. Iako su se otpočetka javljale teorije o umiješanosti srbijanskih agenata u ovaj slučaj, za njeno je ubojstvo osuđen njen susjed, Barry George, no ipak je oslobođen optužbi nakon 7 godina zatvora.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Petnaest dana prije njenog ubojstva ubijen je i srbijanski novinar Slavko Ćuruvija. Ćuruvijina udovica, Branka Prpa, već je ranije tvrdila kako je njenog supruga i britansku novinarku ubila ista osoba.

Budući da su i jedan i drugi svojim izvještavanjem stali na žulj tadašnjem režimu u Srbiji, pojavile su se i sumnje u Miloševićeve agente.

'Novinarku BBC-a i mog muža ubila je ista osoba'

U siječnju su oko smrti Slavka Ćuruvije 9 sati ispitivani Milan Radonjić i Ratko Romić, a osumnjičeni su i tadašnji šef Miloševićeve tajne službe Radomir Marković koji u zatvoru u Zabeli služi 40-godišnju zatvorsku kaznu te pripadnik posebne službe osiguranja u istoj službi, Miroslav Kurak Miki, za kojega optužnica tvrdi da je ispalio smrtonosne hice u beogradskog novinara i izdavača.

Upravo ova četvorica jučer su imenovana kao osobe od interesa u vezi ubojstva Jill Dando te su trojica privedena na ispitivanje, piše britanski Mirror.

Inače i Ćuruvija i Jill Dando ubijeni su prilikom povratka kući hicem u potiljak s male udaljenosti. Kao motiv ubojstva britanske novinarke nekoliko puta se spominjala osveta za NATO-vo bombardiranje RTS-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene