Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udovica srpskog novinara

'Novinarku BBC-a i mog muža ubila je ista osoba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udovica srpskog novinara Slavka Ćuruvije, Branka Prpa, rekla je da je ubojica njezinog supruga likvidirao i novinarku BBC-a Jill Dando.

Budući da je Jill izvještavala o albanskim izbjeglicama sa Kosova, Prpa smatra da je Britanka nastradala zbog političke osvete tadašnjeg režima Slobodana Miloševića, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo 19-godišnjak s nožem, ilustracija Strava u Njemačkoj Mladić nasmrt izbo roditelje i brata: Krvavi pohod preživjela je samo sestra Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću

Branka Prpa je uvjerena da je ubojica njezinog muža ista osoba koja je ubila britansku novinarku Jill Dando petnaest dana kasnije, u aprilu 1999. godine. Ona smatra da su oba novinara stradala zbog kritiziranja Miloševićevog režima.

>> Scotland Yard istražuje navode po kojima je britansku novinarku ubio Srbin

'Mislim da postoji veza između Jill Dendo i mog supruga. Oboje su ubijeni kao politički neprijatelji. Oboje su pogođeni metkom u glavu kada su se vraćali kući', izjavila je Branka.

Policija je za ubojstvo televizijske voditeljice osudila Barry George, njezina susjeda iz Fulhama koji je navodno bio opsjednut oružjem.

On je 2001. godine osuđen na doživotni zatvor, ali je sedam godina kasnije pušten na slobodu. Georgeov odvjetnik od početka je tvrdio da je za smrt Britanke odgovorna osoba srpskog porijekla. On je rekao policiji da je motiv ubojstva sigurno bila osveta zbog bombardiranja RTS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene