Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjeraju ih na grozote

Djecu otimali iz njihovih domova, škola, ulica... I to sa samo jednim ciljem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otimaju djecu, ispiru im mozgove i tjeraju da čine grozote.

Militanti Islamske države oteli su oko 500 djece u Iraku, u pokrajini Anbar, koja će biti korištena za samoubilačke napade i 'živi štit'.

'Oteto je petstotinjak djece, a džihadisti su ih odveli u svoje baze u Iraku i Sirij, kazao je član vijeća pokrajine Anbar, Farhan Mohammed za agenciju Anadolija a prenosi IBT.

On je dodao da je najviše otmica bilo u gradovima Ar Rutba, Al Kaim, Anah i Rawa te da je akcija terorista trajala više od tjedan dana. Djecu su uzimali iz njihovih domova, škola, ulica...

U Iraku strahuju da će islamisti djecu naoružati i osposobiti za terorističke samoubilačke napade. Poznato je da su djeca-ratnici dio propagandne mašinerije Islamske države.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova Slika nije dostupna Smaknu svakoga tko se ne želi boriti Strava u Faludži: 20.000 djece taoci i živi štitovi islamistima!

'Oni će toj djeci isprati mozak i napraviti od njih bombaše samoubojice', izjavili su policijski dužnosnici iz pokrajine Diyala u kojoj je oteto više od 100 djece mlađe od 16 godina.

SLUČAJNI HEROJI Dvojica prijatelja spasili stotine života žrtvovavši svoj

Vjeruje se da će djeca imati određene treninge, a potom kada prođu obuke, bit će prevezena i na druge teritorije pod kontrolom Islamske države, uključujući i Siriju.

Sirijski opservatorij za ljudska prava navodi da je u toj zemlji oteto 400 djece prošle i ove godine.

Kako je ranije navedeno, Islamska država je uspela tisuće dječaka pretvoriti u 'vojnike kalifata' i iskoristiti ih za borbe sa državnim snagama.

Prije nekoliko mjeseci Islamska država je objavila video snimku na kojoj dječak ubija muškarca optuženog za špijunažu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene