Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nećemo odustati'

Iran se ne želi odreći prava na obogaćivanje urana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran 'nikada' neće obustaviti program obogaćivanja urana, poručio je u utorak iranski veleposlanik pri Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju, koja će se početkom rujna ponovo očitovati o iranskom nuklearnom programu.

'Nećemo odustati od našeg prava na obogaćivanje urana, koje uostalom pripada svim narodima', izjavio je Ali Asghar Soltanieh, iranski veleposlanik pri Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA), na konferenciji za novinare na marginama pripremnih sastanaka skupa nesvrstanih, koji se u čertvrtak i petak održava u Teheranu.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

>> Iran očekuje solidarnost summita nesvrstanih

'Naše aktivnosti vezane uz obogaćivanje urana neće nikada prestati i mi ih ne trebamo opravdavati', dodao je Soltanieh, poručivši da se radi o 'miroljubivom' programu, koji je pod kontrolom IAEA.

UN je na temelju izvješća IAEA, koje Teheran poriče, do sada već šest puta osudio nastavak razvoja iranskog nuklearnog programa i u četiri navrata uvodio sankcije. Od 2010. je Zapad Iranu uveo vrlo strogi i sveobuhvatni gospodarski embargo. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene