Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iran je u subotu pokrenuo seriju sveobuhvatnih vojnih vježbi s ciljem predstavljanja nove obrambene doktrine zemlje, javila je državna televizija.


Prema televizijskom izviješću, vojne vježbe obuhvatit će 13 od 30 pokrajina u zemlji i mogle bi trajati pet tjedana. Prva faza vježbi počela je izvođenjem zračnih udara u jugoistočnoj pokrajini Sistan.

Vezani članci Joe Biden Bidenova vlada uvela prve sankcije Iranu: "Koristit ćemo se svim prikladnim sredstvima da krivci za povredu ljudskih prava odgovaraju" Papin posjet Iraku Iran podržao povijesni posjet pape Franje Iraku: ''Nema druge poruke osim dijaloga, mira i prijateljstva između religija''

Vojne vježbe odvijaju se u trenutku dok se Iran nalazi pod pojačanom prismotrom međunarodne zajednice zbog problema s njegovim spornim nuklearnim programom kao i zbog optužbi o podupiranju gerilske skupine Hezbollah u Libanonu, koje sam Iran opovrgava.

Islamska republika, koja u Sjedinjenim Državama vidi stalnog
neprijatelja, zabrinuta je američkom vojnom prisutnošću u susjednima Iraku i Afganistanu te izraelskim prijetnjama da će uništiti iranska nuklearna postrojenja.