Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran pokazuje zube

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je u subotu pokrenuo seriju sveobuhvatnih vojnih vježbi s ciljem predstavljanja nove obrambene doktrine zemlje, javila je državna televizija.

Prema televizijskom izviješću, vojne vježbe obuhvatit će 13 od 30 pokrajina u zemlji i mogle bi trajati pet tjedana. Prva faza vježbi počela je izvođenjem zračnih udara u jugoistočnoj pokrajini Sistan.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave

Vojne vježbe odvijaju se u trenutku dok se Iran nalazi pod pojačanom prismotrom međunarodne zajednice zbog problema s njegovim spornim nuklearnim programom kao i zbog optužbi o podupiranju gerilske skupine Hezbollah u Libanonu, koje sam Iran opovrgava.

Islamska republika, koja u Sjedinjenim Državama vidi stalnog
neprijatelja, zabrinuta je američkom vojnom prisutnošću u susjednima Iraku i Afganistanu te izraelskim prijetnjama da će uništiti iranska nuklearna postrojenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene