Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijedlog propisa

Nova rigorozna pravila u zrakoplovu: Članovima posade zabranjuje se nošenje parfema

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Novim prijedlogom Indijskog ureda glavnog direktora civilnog zrakoplovstva članovi posade ne bi smjeli nositi parfeme, kao ni koristiti pastu za zube, vodicu za ispiranje usta i slične proizvode koji sadrže alkohol.

Indija predlaže novi propis zbog kojeg tamošnji piloti i stjuardese ne bi smjeli nositi parfeme

Indijski ured glavnog direktora civilnog zrakoplovstva koji nadzire cjelokupnu zrakoplovnu industriju u zemlji nedavno je predložilo nadopunu podzakonskih akata u vezi konzumacije alkohola.

Pročitajte i ovo Ilustracija Biskup se ispričao Crkveni seks-skandal! Svećenici se uz viagru družili s muškom prostitutkom, zabava je toliko izmakla kontroli da je pozvana hitna, ali i policija

Naime, osim alkoholnih pića, zbog konzumacije različitih proizvoda alkotest bi mogao biti pozitivan. Tu je riječ o primjerice vodici za ispiranje usta, a novom dopunom na popis proizvoda dodaju se i parfemi, piše CNN.

Pročitajte i ovo Pronađena zmija Spasili je volonteri VIDEO Kupci u šoku: Zmija u jednoj trgovini u Zagrebu zaplela se u kolica

"Nijedan član posade ne bi smije konzumirati nikakve lijekove/formulacije ili koristiti bilo kakve tvari kao što su tekućina za ispiranje usta / pasta za zube / parfem ili bilo koji takav proizvod koji sadrži alkohol. To može rezultirati pozitivnim alkotestom", stoji u prijedlogu.

Svaki član posade koji konzumira bilo koji od tih proizvoda trebao bi se konzultirati s liječnikom prije bilo kakvih radnih zadataka. Novi prijedlog javno će se raspravljati 5. listopada.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene