Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ured tužitelja Haškog suda i dalje se oslanja na presudnu pomoć Srbije, drugih država nastalih iz bivše Jugoslavije i međunarodne zajednice u nastojanjima da se pravdi konačno privedu Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Goran Hadžić i Stojan Župljanjin, rekao je u Hagu glavni tužitelj ICTY-a Serge Brammertz.


On je to rekao tijekom sastanka sa srbijanskim tužiteljem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i predsjednikom srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju Rasimom Ljajićem, na kojem su najviše razgovarali o suradnji Srbije s Haškim sudom i planovima da Brammertz prvom mogućom prilikom posjeti Srbiju, kako je priopćio Haški sud.

Vezani članci Slika nije dostupna Brammertz: Ključno uhićenje Mladića i Hadžića Slika nije dostupna Haški tužitelj Serge Brammertz završio posjet Beogradu

Brammertz je naglasio presudnu važnost suradnje država za rad njegova ureda, pri čemu suradnja obuhvaća pristup svjedocima i njihovu zaštitu, pristup dokumentima i pismohranama te uhićenje bjegunaca.

Vukčević i Ljajić Brammertza su izvijestili o stanju u Srbiji i ponovili odlučnost svoje zemlje u postizanju pune suradnje s ICTY-em.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju