Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pas eutanaziran

Hrvatske vojnike u Kabulu izgrebao pas, zbog sumnje u bjesnoću sve ih cijepili

Protiv bjesnoće cijepljeno je 12 vojnika. Njih je proteklog tjedna izgrebao agresivni pas.

"Dvanaest pripadnika 11. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u kampu u Kabulu preventivno je procijepljeno protiv bjesnoće, sukladno nalogu liječnika ROLE 2 bolnice, jer su bili u kontaktu sa psom lutalicom", javili su iz MORH-a. 

Pročitajte i ovo Građani u šoku nakon pogibije hrvatskog vojnika u Afganistanu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 ''komentari su suvišni'' Građani u šoku zbog smrti hrvatskog vojnika u Afganistanu: ''Neka ih se više ne šalje tamo, neka čuvaju našu Hrvatsku'' Vozilo u kojem su stradali hrvatski vojnici u Kabulu (Foto: MORH) jedan preminuo Detalji napada na hrvatske vojnike u Kabulu: ''Bombaš samoubojica zaletio se motociklom...''

Prema informacijama s terena, proteklog tjedna je pas lutalica izgrebao vojnike, a zbog njegovog agresivnog ponašanja, posumnjalo se da ima bjesnoću.  

"Pas je odvezen za pregled, a s obzirom da je na osnovu njegovog agresivnog ponašanja postojala sumnja na bjesnoću, odmah su poduzete mjere dodatne zdravstvene zaštite pripadnika hrvatskog kontingenta i po mišljenju struke, nije bilo opasnosti za njihovo zdravlje", rekli su u MORH-u. Dodali su i kako je pas iz predostrožnosti eutaniziran, a uzorci su upućeni na daljnju analizu.

"Napominjemo kako je riječ o području u kojem je bjesnoća učestala pojava. Pripadnici 12. HRVCON-a koji se pripremaju za upućivanje u područje misije, također će prije upućivanja u misiju biti preventivno procijepljeni", zaključuju u MORH-u. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene