Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horor u Rusiji

Iskopao leševe 29 djevojčica, od njih napravio lutke i živio s njima u stanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
On je iznadprosječno inteligentan, visoko obrazovan, govori 13 jezika. On je iskopao tijela 29 djevojčica, mumificirao ih te ih pretvorio u lutke.

Desetogodišnja Olga Khardimova ubijena je 2002. godine. Njeno tijelo tada je iskopao Anatolij Moskvin, mumificirao te od mrtve djevojčice napravio lutku koju je s još mnogima držao u svojoj kući. Potom je terorizirao djevojčičine roditelje ostavljajući im poruke na Olginom nadgrobnom spomeniku.

Pročitajte i ovo Djevojčice iz Gaze su ozlijeđene u napadu IDF-a Izvukli ih iz ruševina u Gazi "Moja sestra, moja voljena": Trenutak u kojem djevojčica prepoznaje svoju sestru slomit će vam srce Provjereno: problem grobova na Mirogoju - 1 Donosi Provjereno Nije nestao samo nadgrobni spomenik, pitanje je - gdje su tijela? "Tu se dogodila jedna skandalozna rabota"

Tako ukratko glasi priča nalik onoj iz horora čiji je glavni protagonist 47-godišnji Moskvin iz Nižnji Novgoroda.

Olga je ubijena na putu od kuće do bake koja živi samo ulicu niže. To je bio prvi put da su je roditelji pustili samu. Ubio ju je ovisnik koji joj je prvo ukrao naušnice, a kad je pokušala pobjeći udario ju je metalnom šipkom po glavi.

'Pokopali smo je 2. listopada 2002. godine. Nisam mogla ni slutiti da ću deset godina kasnije, kad je policija otvorila njen grob, uvidjeti da njenih posmrtnih ostataka nema. Ne možete ni zamisliti to... Netko je dirao grob vašeg djeteta, najsvetije mjesto na svijetu. Devet godina smo posvećivali njen grob ne znajući da je njeno tijelo u kući one zvijeri', rekla je Olgina majka Natalija.

Stravičan slučaj: Igrao igrice dok mu je sin umirao od gladi, njegovo tijelo bacio u smeće

Tortura je počela nekoliko mjeseci nakon Olgine smrti kad su na grobu pronašli poruku potpisanu inicijalima D.A. ili 'Dobri Angel' kako je Moskvin sam sebe zvao.

Poruke su nastavile dolaziti. U njima je Moskvin ubijenoj djevojčici čestitao praznike i nazivao je 'Malom damom'. Donosio je i plišane igračke te ukrase za novogodišnje praznike.

Moskvin je oduvijek bio samotnjak, visoko obrazovan, govori čak 13 jezika, dijagnosticirana mu je šizofrenija, a sudski vještaci su ga nazvali genijalcem.

Uhićen je 2011. godine nakon što ga je policija privela na ispitivanje u vezi pljački nekoliko drugih grobova. U stanu kojeg je dijelio s roditeljima policija je pronašla 29 mumificiranih tijela djevojčica. Oblačio ih je i šminkao poput lutki.

Njegovi roditelji, Elvira i Jurij, kažu kako nisu imali pojma da se radi o leševima. 'Vidjeli smo te lutke, ali nismo mogli ni zamisliti da se radi o tijelima mrtve djece. Mislili smo da mu je to hobi, izrađivanje velikih lutaka, i nismo vidjeli ništa loše u tome', rekla je Moskvinova majka Elvira.

Kad se pojavio pred sudom poručio je roditeljima djevojčica čija je tijela iskopao 'da su ih oni ostavili na hladnoći, a da ih je on odveo svojoj kući na toplo'. 'Čekao sam da znanost nađe način da ih oživi', bilo je jedno od objašnjenja, a drugom je prilikom rekao kako je 'htio postati stručnjak u mumificiranju'.

Priznao je krađu posmrtnih ostataka nesretnih djevojčica, a sudski vještaci su ustvrdili kako se radi o mentalno bolesnoj osobi. Uvidjeli su i da je Moskvin kao dijete bio silovan te da je jednom prilikom bio prisiljen na pogrebu poljubiti lice 11-godišnje mrtve djevojčice.

Jednom je htio posvojiti djevojčicu, no njegov zahtjev je bio odbijen jer nije bio oženjen.

Moskvin se sada nalazi u psihijatrijskoj bolnici i male su šanse da će ikada izaći iz nje, piše Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene