Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanemarivanje i ubojstvo

Stravičan slučaj: Igrao igrice dok mu je sin umirao od gladi, njegovo tijelo bacio u smeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravična priča iz Južne Koreje - dvogodišnji dječak postao je žrtvom očeve ovisnosti o igricama. Dok je njegov 22-godišnji otac danima igrao igrice, dječačić je doslovce umirao od gladi.

Južnokorejska policija objavila je kako su uhitili 22-godišnjeg muškarca kojeg se sumnjiči da je dopustio da mu sin umre od gladi dok je on proveo dane igrajući online igrice u internet caffeima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Incident u vrtiću Dijete od godinu i pol samo izišlo iz vrtića: "Dogodio se vrlo ozbiljan propust" Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

22-godišnji Chung uhićen je u ponedjeljak nakon što je u vreći za smeće pronađeno tijelo dvogodišnjaka u stanju teškog raspadanja. Chung je uhićen jer je na snimci sigurnosnih kamera u njegovoj stambenoj zgradi snimljen kako nonšalantno popravlja frizuru dok u drugoj ruci drži vrećicu u kojoj se, sumnja se, nalazilo tijelo njegova sina, piše Reuters.

Umro u internet cafeu igrajući igrice

Chung je, kažu u policiji, mrtvo tijelo 2-godišnjaka pronašao još 7. ožujka, no više od mjesec dana ga je držao u stanu prije no što ga je bacio kilometar i dalje od zgrade u kojoj živi. Policiji je pak, prvo prijavio nestanak djeteta, no kasnije je ipak priznao što se dogodilo.

Otac nesretnog dvogodišnjaka bio je nezaposlen i 'brinuo' se o djetetu dok je njegova majka radila u drugom gradu. Stalno je visio u internet caffeima, a kući bi svraćao svakih 2-3 dana kako bi nahranio dijete.

Ovisnost o online igricama ozbiljan je problem u Južnoj Koreji, a parlament te zemlje raspravlja o zakonu kojim bi se ovu aktivnost i klasificiralo kao ovisnost baš kao i ovisnost o drogama, alkoholu ili kockanju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene