Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Divovski štakori duljine i do jednog metra, napali su i ubili dvije bebe u Južnoj Africi. Štakori golemi poput mačaka nisu rijedak prizor u Južnoj Africi, a neka lokalna plemena uzgajaju ih poput stoke za hranu.


Radi se o dva odvojena incidenta, jedan od kojih se dogodio u siromašnoj četvrti Khayelitsha na rubu Cape Towna, a drugi u Sowetu pored prijestolnice Johannesburga. Trogodišnju Lunathi Dwadwu štakor je ubio dok je spavala na improviziranom krevetu na podu, unutar betonskog bloka koji služi kao dom njezine obitelji. Majka ju je pronašla kad je već sve bilo gotovo i zatekla prizor iz najgore noćne more.

Vezani članci Bebe čistilice - 17 Preslatke čistilice: Roditelji odjenuli svoje mališane u odjeću koja ih pretvara u kućanske aparate Napad na kombi s novcem VIDEO Vozač kombija s novcem izbjegava metke naoružanih pljačkaša: "Pucat će. Je*eno će pucati"

'Pojedene su joj obrve i obrazi, a jedno joj je oko visjelo na komadu mesa. Ne mogu zaboraviti kako mi je kći ostala unakažena', rekla je 27-godišnja majka Bukiswa Dwadwa, a njezin suprug policiji je rekao da je to mogao učiniti samo štakor.

Istog dana policija je u mjestu Soweto pronašla još jednu žrtvu štakorskog napada. Radilo se o bebi koja je isto tako bila ostavljena sama, dok je njezina maloljetna majka bila vani s prijateljima. 'Policija je uhitila majku i prijavila je za roditeljski nemar i zločin ubojstva', rekao je policajac Bongani Mhlongo, prenosi Daily Mail.

Ti štakori, ipak ne napadaju samo bebe, već je jedan od tih divovskih glodavaca ubio 77-godišnju ženu, nakon što joj je izgrizao čitavu desnu stranu lica.