Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jean-Marc Ayrault

Hollande imenovao premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi francuski predsjednik Francois Hollande imenovao je u utorak predsjednika kluba zastupnika socijalista Jean-Marca Ayraulta za novog francuskog premijera.

Jean-Marc Ayrault (62) zadužen je sastaviti novu francusku vladu čiji će sastav biti objavljen u srijedu.

Ayrault preuzima dužnost koju je u vladi dosadašnjeg predsjednika Nicolasa Sarkozyja obavljao Francois Fillon od svibnja 2007. do svibnja 2012.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Terorizam u Francuskoj Tony Abbott: Australija stoji 'rame uz rame' s Francuskom Slika nije dostupna Službeni posjet Zoran Milanović u Francuskoj, sastaje se s Francoisom Hollandeom

>> Hollande prisegnuo i tako postao novi francuski predsjednik

Poput Hollandea ni Ayrault nije nikada bio ministar. Predsjednik kluba zastupnika socijalista u Nacionalnoj skupštini, Ayraut je zastupnik od 1986., a gradonačelnik Nantesa od 1989.

Posebni Hollandeov savjetnik tijekom predsjedničke kampanje Jean-Marc Ayrault, po struci profesor njemačkog jezika i dobar poznavatelj Njemačke, odabran je za premijera unatoč osudi iz 1997. za pogodovanje prilikom dodjele posla na javnom natječaju. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene