Nakon informacije da je jučer ubijen Edin Gačić redakciji portala Klix.ba javili su se Sadmir Tarić i Armin Karović, koji tvrde da su policiji u nedjelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja višestrukog ubojice zbog kojeg su proteklih dana strahovali stanovnici BiH.

Galerija


Sadmir Tarić rekao je da se sve događalo u nedjelju nakon što je policiji prijavio da je tijekom obavljanja poslovnih zadataka na održavanju autoceste Sarajevo - Tarčin ugledao najtraženijeg bjegunca u BiH na brdu pored puta.

Vezani članci Policija alkotestira vozače, arhiva (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Imamo šampiona! Čak 10 puta pokušao puhati alkotest. Bio je toliko pijan da je uređaj kapitulirao Ilegalni migranti Migranti i dalje pokušavaju ilegalno ući u Hrvatsku, na ovim je mjestima najveći pritisak: "Kad dođe toplije vrijeme, oni će vjerojatno kroz šumu..."

"Zvao sam sve policije oko 16 sati u nedjelju, kao savjestan građanin, a PU Kiseljak ima moju i koleginu prijavu. Vidio sam ga jer radim na ophodnji autoceste i proteklih sedam dana sam bio u smjeni i posebno obraćao pažnju na brda. Policija je stigla nakon sat i pol i sve blokirala, ali on je pobjegao u brda. Mogao me ubiti, bio sam 100 metara ispod njega", ispričao je Tarić.

Govori kako je postavio signalizaciju kao da radi s ciljem da bude tu dok ne dođe policija.

"Meni je glava u torbi bila. Da nisam pozvao policiju, ubio bi nekoga, ubio mi mene, ubio bi nekoga da uzme auto, jer se spuštao na autocestu. Da nisam pozvao policiju, netko bi taj dan stradao. Kolege iz Kontrolnog centra gledali su i upozoravali me da trebam otići zbog opasnosti", rekao je Sadmir za Klix.ba.

Kaže da je s policijom dalekozorom pratio situaciju, ali je Gačić pobjegao jer policija nije odmah mogla reagirati zbog brdovitog predjela.

Sadmir Tarić jutros je odlučio javiti se nadležnima koji su obećali nagradu u iznosu od 50 tisuća konvertibilnih maraka (nešto manje od 200 tisuća kuna) za informaciju koja će dovesti do lociranja i hvatanja ubojice.

"Otišao sam u MUP i nisu mi dali da dođem do komesara. Rekli su mi da nagrada uopće nije raspisana i otjerali su me. Iako sam tražio susret s komesarom, on nije došao, već su poslali neke druge ljude", rekao je Tarić.

Lovac koji je svjedočio likvidaciji Edina Gačića: "Da ga policija nije ubila, ja bih..."

Erceg nakon presude otišao do spomenika Tuđmanu. Stigla i policija: Kako vas nije sram..."