Lovac Zijad Beganović otkrio je detalje jučerašnje likvidacije višestrukog ubojice Edina Gačića.

Galerija


Jake policijske snage sinoć su u BiH likvidirale višestrukog ubojicu Edina Gačića.

Vezani članci 25 godina od Daytonskog sporazuma - 3 Prije četvrt stoljeća donio je mir, ali i danas izaziva podjele. Je li revizija rješenje? Talijanski liječnici i pacijenti Potresan oproštaj liječnika od kolege koji je preminuo od korone: "Poznajem sivo, koščato lice smrti, gledao sam je u oči"

Ubijen je u zaseoku Toplice kod Lepenice, a svemu je svjedočio lovac Zijad Beganović zvani Rojnik, koji je ispričao što se točno događalo.

"Ja bih ga ubio da nije policija..."

"Bio sam ovdje na selu, od prvog sam dana sudjelovao kao građanin. Prvi pucnji, kad su pucali, ja sam odmah pušku uzeo i sletio ovdje kod mosta u Toplici. Jedan specijalac me pita: 'Što je?' Oni u džipu nisu čuli, ja sam rekao da se čuju rafali. Pucnjava se čuje, deset, 15 kratkih rafala se čulo. Kasnije, za nekoliko minuta javljaju da je terorist ubijen", kazao je Beganović te nastavio:

"Nikada se nisam bojao ničega. Ja bih ga ubio da nisu oni, ja branim građane, svoje selo i Bosnu i Hercegovinu."

Kako javlja Klix.ba, Gačić je bio izuzetno dobro opremljen i naoružan kada je ušao u razmjenu vatre s policijom.

Na sebi je navodno imao vunu kojom se štitio od hladnoće u zemunici u kojoj je boravio, a u obračunu s policijom na koju je pucao koristio je pušku tzv. "šmajser" te pištolj koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio.

Opremio se oružjem

Količina municije i čahura pronađenih kod njega nakon što je likvidiran ukazuje da je bio izuzetno dobro opremljen te da se evidentno pripremao za ovaj krvavi pohod.

"Policajci i tužitelji radili su u otežanim uvjetima zbog jakog snijega, nepristupačnog terena i mraka. Ekipa se morala pješke penjati strmovitim putem prekrivenim snijegom 45 minuta od mosta gdje su parkirali vozila u Lepenici. Tijelo je pogrebnim kolima prevezeno na odjel patologije nakon što su ga snijeli s lokacije udaljene kilometar i pol od putne komunikacije", kazala je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Podsjetimo, Edin Gačić ubio je četiri osobe. Za dvije je služio zatvorsku kaznu. Nekoliko mjeseci nakon što je pušten iz zatvora, u ponedjeljak, ubio je vlasnika jedne trgovine, a u subotu navečer i policajca kojem je uzeo oružje. Policija ga je locirala u utorak ujutro, a u poslijepodnevnim satima nakon vatrenog okršaja su ga i usmrtili.