Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na video

Hillary Clinton o kontroverznom filmu o islamu: To je gnjusno i kažnjivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton je kritizirala film koji ocrnjuje islam i izaziva bijes muslimana protiv Sjedinjenih Država i nazvala ga 'gnjusnim i kažnjivim videom s kojim američka vlada nema nikakve veze'.

Američka šefica diplomacije je također tražila od svih političkih i vjerskih čelnika da osude nasilje koje se zbilo nakon objave tog filma na internetu.

'Za nas, i mene osobno taj video je gnjusan i zaslužuje kaznu. Čini se da mu je svrha duboko cinična, ocrniti veliku religiju i izazvati bijes', rekla je Clinton u nazočnosti marokanskog kolege Saad-Edine Al-Otmanijem s kojim će voditi 'strateški američko-marokanski dijalog'.

Pročitajte i ovo Otac prisiljavao svoga sina da trči po traci usprkos opetovanim padovima - 3 Preminuo u bolnici UZNEMIRUJUĆI VIDEO Otac optužen za ubojstvo: Tjerao sina (6) da vježba do iznemoglosti jer je predebeo, objavljena mučna snimka Nika Shakarami mučan slučaj Procurili tajni dokumenti - Niku (16) ubili su policajci: Strpali su je u hladnjaču, seksualno zlostavljali i bacili na ulicu

>> Ubijen američki veleposlanik u Libiji

Taj video snimljen u Sjedinjenim Državama posljednih dana je u Egiptu i drugim muslimanskim zemljama izazvao prosvjede. Istovremeno je na američki konzulat u Benagziju izveden napad u kojem su poginula 4 Amerikanca među kojima veleposlanik u Libije Chris Stevens.

Clinton je ponovila da nema nikakvog opravdanja za nasilje kojim je odgovoreno na taj film i tražila je od čelnika vlada da osude to nasilje.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene