Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulice blokirane, policija čeka

Haag je spreman za Mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haag je spreman za izručenje Ratka Mladića, ulice su blokirane, a policija spremna na položajima.

Kada Ratko Mladić stigne u Haag proći će uobičajenu proceduru. Prvo će proći liječnički pregled nakon kojega će ga se registrirati u službene knjige. Mladića dočekuje i veleposlanica BiH koja će mu ponuditi protokolarnu pomoć.

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog u Milanu Progon ne prestaje U Moskvi uhićen još jedan odvjetnik Alekseja Navaljnog, razlog je nevjerojatan Prosvjed za Juliana Assangea Oslobodite Juliana Assangea Osnivač WikiLeaksa nije došao pred suce, prosvjednici traže njegovo oslobađanje: "Julian Assange je heroj"

Mladić će zatim biti odveden u zasebnu ćeliju i prva dva tjedna će biti potpuno odvojen od ostalih. U roku od 48 sati Mladić mora izaći pred sudsko vijeće i izjansiti se o krivnji.

U svoj novi haški dom Mladić bi mogao stići večeras. U pritvoru ga čeka krevet, osobno računalo i vlastiti WC. Sobe se zaključavaju samo noću, a danju se pritvorenici mogu slobodno kretati. Uz pristup svim zajedničkim prostorijama, neograničen broj posjeta je jedna od najvećih pogodnosti.

Zbog mogućnosti spajanja s Karadžićevim slučajem može se očekivati da Mladić neće na kat s njim i generalom Gotovinom. Radovan Karadžić i Ratko Mladić optuženi su za iste ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i genocid počinjene u ratu u Bosni (1992.-1995.)

Mladićev odvjetnik Miloš Šaljić nije htio otkriti koji će odvjetnici biti u timu obrane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene