Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bag2go'

Gubljenju prtljage uskoro dolazi kraj: Airbus radi na novoj tehnologiji za praćenje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gubljenje prtljage je problem zbog kojeg avio kompanije gube gotovo 2 milijarde funti godišnje. No, čini se da će tom problemu uskoro doći kraj.

Poznati proizvođač zrakoplova Airbus je pomogao razviti tehnologiju koja bi mogla riješiti problem gubljenja prtljage, piše The Telegraph. Jedan od glavnih razloga zbog kojih se prtljaga gubi jesu naljepnice koje se lijepe na kofere i koje, tijekom transporta, često budu oštećene ili otpadnu s kofera i putnih torbi.

>>
Putnici koji lete prvim razredom 9 PUTA ŠTETNIJI za okoliš od ostalih!?

Kako bi riješili taj problem, Airbus radi na razvoju tehnologije pod nazivom Bag2go. Naime, uz pomoć te tehnologije, svaki bi kofer imao ugrađen mali ekran, a putnici bi svojim pametnim telefonima prije polijetanja slali detalje o letu. Od svog avioprijevoznika bi dobili jedinstveni kod koji bi sadržavao informacije o ptuniku, letu i destinaciji. Taj bi se isti kod prikazivao i na ekranu koji se nalazi na koferu.

Pročitajte i ovo Prelet MiG-21 aviona Iznad Barentsovog mora Bliski susret na ruskoj granici: Rusi tvrde da su presreli dva američka bombardera Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb

Putem posebne aplikacije, vlasnik bi mogao cijelo vrijeme pratiti svoju prtljagu, a dobivao bi i informacije o tome je li netko pokušao otvoriti njihov kofer. U planu je da koferi s malim ekranima krenu u prodaju, ali i da se mogu iznajmiti na određeno vrijeme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene