Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udarac groma i požar koji je potom izbio potpuno je uništio 19 metara visoku statuu Isusa Krista izgrađenu ispred evangeličke crkve u Monroeu, u američkoj državi Ohio.


Statua 'Kralja nad kraljevima', jedan od najprepoznatljivijih simbola jugozapadnog dijela te savezne države, smještena je odmah uz državnu cestu 75, tek nešto sjevernije od Cincinnatija.

Vezani članci Vatrogasci gase požar na kući u Sesvetama u koju je tijekom nevremena udario grom - 1 VIDEO Vatrogasci izašli na teren: Nevrijeme pogodilo Zagreb, grom udario i zapalio kuću u Sesvetama Slika nije dostupna Foto: Grom udario u najveći na svijetu kip Isusa Krista

Visoka 19 i široka 13 metara, skulptura prikazuje Isusa od torza naviše kako se izdiže iz vode, u stvari iz bazena za krštenja, i uzdignutih ruku gleda u nebo. Napravljena je od plastike i fiberglasa na čeličnom okviru, što je i jedino što je od statue ostalo nakon požara koji je počeo u ponedjeljak kasno navečer po mjesnom vremenu. Gradnja se financirala donacijama i koštala je pola milijuna dolara.

Svojim neobičnim izgledom statua je izazivala zbunjenost putnika na cesti 75, brojne kontroverze, često i podsmjehe. Tako joj je jedan od nadimaka bio 'Touchdown Jesus' jer je raširenim rukama i pogledom u daljinu ljude podsjećao na igrača američkog nogometa koji hvata loptu. (Hina)