Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Štrajk koji su organizirali grčki sindikati protiv mjera štednje paralizirao je u srijedu zemlju uoči glasovanja parlamenta o mjerama štednje.


Deseci letova odgođeni su a neki su i otkazani s početkom četverosatnog štrajka zaposlenike kontrole leta. Grčki su otoci odsječeni od zemlje od utorka kada su u štrajk stupili zaposlenici pomorskih prijevoznika. Oni planiraju završiti štrajk u subotu i do tada trajekti neće prometovati.

Vezani članci Njemačka kancelarka Angela Merkel Njemački mediji: "Merkel u zadnji čas spriječila sukob na Meditaranu. Vojska je već bila pripravna" Biciklist Nevjerojatan pothvat: Nakon što su otkazani svi letovi, mladić sjeo na bicikl i 48 dana pedalirao kako bi se iz Škotske vratio kući

Štrajku su se u srijedu pridružili i zaposlenici državne uprave i nastavnici pa su zatvorene škole i muzeji. Liječnici u bolnicama primaju samo hitne slučajeve.

Prosvjedi su planirani točno u podne u Ateni i drugim gradovima.

Grčki bi parlament trebao u četvrtak glasati o paketu štednje koji je uvjet vjerovnika. Mjere uključuju smanjenje mirovina i povećanje poreza što bi donijelo godišnje 4,9 milijarda eura.

Grčka već sedam godina pokušava izbjeći bankrot, a u srpnju mora vratiti više od sedam milijarda eura Europskoj središnjoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu. (HINA)