Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez rješenja

Granični prijelaz Maljevac zatvoren četvrti dan, migranti ne odustaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Granični prijelaz Maljevac i dalje je zatvoren za promet. Grupa migranata provodi četvrti dan uz granicu, doznajemo u MUP-u.

Migranti koji već danima okupiraju granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac i dalje su na granici.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Uzimao po 200 € Uhićen granični policajac: Pomagao pri ulasku u šengenski prostor, dosjetio se nove metode Granični prijelaz Eagle Pass - 2 kriza u Americi Slijedi li kaos na granici? Konvoj kamiona sve bliže, organizatori najavljuju dolazak tisuće vozila

"Grupa od oko 150 migranata, odvojenih od granice, i dalje je tamo. Naša policija nije imala nikakvih postupanja, prati se stanje na terenu. Naši policajci i dalje ostaju u pojačanom broju uz granicu s BiH. Nije osiguran neometan promet pa granični prijelaz Maljevac i dalje ostaje zatvoren", kazala je glasnogovonica MUP-a Marina Mandić.

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Duljković kazala je kako se migranti ne nalaze na samom graničnom prijelazu već na zaobilaznici, piše Klix.

"Njihovo izmještanje je u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, a mi smo se ponudili da budemo podrška. Međutim, prema informacijama koje imamo, nadležni organi nisu našli smještaj za ove ljude već se predlaže da se izmjeste na livadu u blizini prijelaza odakle će se vrlo brzo vratiti na isto mjesto", kazala je Duljković. Naglasila je kako je iz Granične policije BiH još prije dva dana poručeno da nema smetnji za omogućavanje prometa preko graničnog prijelaza.

"Prijelaz nije otvoren za promet s hrvatske strane, a trenutno je tamo oko 200 migranata. Nisu zabilježeni nikakvi incidenti. Potrebno je naglasiti da su među migrantima žene i djeca, koji već četvrtu noć borave na otvorenom. Jučer smo zbog manjih zdravstvenih problema pojedinaca zvali medicinsko osoblje, koje ih je pregledalo", dodala je.

Podsjetimo, međunarodni granični prijelaz Maljevac već nekoliko dana zatvoren je za sav promet zbog skupine migranata koji s bosanske strane granice zahtjevaju da ih se pusti u Hrvatsku. Nakon što je oko 200 njih u srijedu pokušalo probiti policijski kordon, područje oko graničnog prijelaza je pod policijskom opsadom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene