Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedno čudo?

Grad siromahe smjestio u elitnu kuću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka osmero djece kojoj su gradske vlasti u programu zbrinjavanja socijalno ugroženih obitelji dodijelile kuću od 2,6 milijuna funti, u jednoj od najelitnijih londonskih ulica, kaže kako je njena obitelj sada odlično, ali da bi radije živjeli u običnoj kući.

33-godišnja Francesca Walker smještena je u kuću s pet spavaćih soba, koju joj je dodijelilo gradsko vijeće Kensingtona i Chelseae, premda će njezin smještaj porezne obveznike koštati mjesečno 7600 funti. Ali ona tvrdi kako je proizvod propalog društva, te kako nije kriva što joj je dodijeljena rezidencija koje se ne bi posramili ni najpoznatiji svjetski milijunaši.

'Nisam tražila da budem ovdje. Radije bih imala posao i živjela u običnoj kući nego proživljavala neugodne situacije', kaže Francesca.

'Neću se pretvarati kako nam nije dobro. Odlično je imati toliko mnogo prostora, i ne proživljavati situacije kada ujutro nas devetero očajno treba jednu kupaonicu', dodaje.

'Prije nego što smo smješteni ovjde živjeli smo po svakakvim rupama. U prenapučenim stanovima sirotinjskih četvrti, gdje su nam upadale bande i maltretirale moju djecu.'

Obitelji je takva kuća dodijeljena zbog zakona koji obvezuje gradsko vijeće da obitelj s toliko članova smjesti u odgovarajući objekt. Tako je siromašnoj muslimanki jedan od susjeda postao i slavni britanski glumac Hugh Grant.

Gospođica Walker trenutno studira psihologiju na lokalnom sveučilištu. Sa 17 se preobratila na islam i udala za prijatelja muslimana. Zajedno su imali petero djece, te se razveli nakon 5 godina braka. Iz drugog braka ima troje djece, a razvela se također nakon 5 godina.

'Ja sam proizvod propalog društva. Iznevjerila me vlastita obitelj, gradske vlasti, a i sama sebe sam iznevjerila', kaže Francesca.

Glasnogovornik gradskog vijeća Kensingtona i Chelsea kaže: ‘Kada nam se gospođica Walker obratila, tehnički je bila beskućnik i morali smo poduzeti određene mjesre kako bi nju i njezinu djecu smjestili u odgovarajuću kuću. Nismo je mogli smjestiti u kuću izvan četvrti jer joj djeca ovdje pohađaju školu, a zakon kaže da ih se ne smije razdvajati.’

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene