Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnosi Hrvatska-Mađarska

Grabar-Kitarović s Aderom o pruzi Budimpešta-Rijeka, stanju između Ine i MOL-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i mađarski predsjednik Janos Ader razgovarali su u četvrtak u New Yorku o pruzi Budimpešta-Rijeka, plinovodu i stanju odnosa Ine i MOL-a i potvrdili važnost jačanja strateškog hrvatsko-mađarskog partnerstva, priopćio je ured predsjednice.

Grabar-Kitarović i Ader su se sastali na rubu tematske rasprave Opće skupštine Ujedinjenih naroda i razgovarali o važnosti prometnih koridora, cestovnih i željezničkih, "uključujući prugu Budimpešta-Zagreb-Rijeka, a u sklopu pitanja iz područja energetike, razgovaralo se o LNG terminalu na Krku, o plinovodu te o situaciji INA-MOL", navedeno je u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna novi sukob? Tko će održati govor pred Općom skupštinom UN-a? Predsjednica najavila odlazak, a iz Vlade poručuju da će još razgovarati Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: UN, by Cia Pak) GRABAR-KITAROVIĆ u un-U "Hrvatska je postala metafora za ono što jedna zemlja može učiniti da bi stigla na vrh svijeta"

"Dvoje predsjednika potvrdilo je važnost ulaganja dodatnih napora u jačanje strateškog hrvatsko-mađarskog partnerstva", kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je bilo riječi i o inicijativi Jadran-Balkan-Crno more u kontekstu prometne i energetske infrastrukture te razvoja digitalne
mreže.

Grabar-Kitarović i Ader su potvrdili susret u rujnu, prigodom obilježavanja 450. obljetnice bitke kod Sigeta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene