Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prije nego bude kasno'

Glavni tajnik UN-a poziva Gbagba da prepusti vlast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon pozvao je u Laurenta Gbagba da 'prepusti vlast' prije nego bude 'kasno', dok je predsjednik Obale Bjelokosti na odlasku ukopan u bunkeru svoje rezidencije u Abidjanu.

'On bezuvjetno mora, prije nego bude kasno, prepustiti vlast demokratski izabranom predsjedniku (Alassaneu) Ouattari', rekao je Ban nakon susreta s američkim senatorima u Washingtonu i dodao 'Ovo je zadnja prilika da se dostojanstveno izvuče iz ove situacije'.

Ban, koji se sastao s predsjednikom senatskog odbora za vanjsku politiku, demokratom Johnom Kerryjem, istaknuo je da Gbagbo 'treba imati na umu dobrobit, sigurnost i blagostanje svog naroda'.

U srijedu je Nick Birnback, glasnogovornik UN-ovih mirovnih snaga u toj zemlji, rekao da Gbagbo nastavlja pregovore s inozemnim izaslanicima o mogućoj predaji. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Službeno potvrđeno Uhićen bivši predsjednik Obale Bjelokosti Laurent Gbagbo Slika nije dostupna Gbagbo ponovno zahtjeva odlazak 'UN-ovci su pucali na naše građane i zato moraju otići'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene