Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gazprom će graditi plinovod u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici ruskog Gazproma, premijer Srbije Vojislav Koštunica i generalni direktor Srbijagasa Miloš Tomić trebali bi uskoro potpisati memorandum o razumijevanju oko izgradnje plinovoda dugog 400 kilometara.

Kako piše srbijanski list Glas javnosti, vrijednost plinovoda koji će se protezati od granice Srbije s Bugarskom kod Dimitrovgrada do granice s Hrvatskom je 800 milijuna dolara. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Kraj Družbe Putin zatvorio pipu: Zaustavljen je dotok nafte iz Rusije prema Poljskoj Curenje plina u moru Sve ekipe na terenu Curi jedan od najvećih naftovoda na svijetu! Otkriven razlog oštećenja

Ako investitor u cijelosti bude Gazprom, onda bi se dobit, koja se procjenjuje na otprilike 250 milijuna dolara godišnje, dijelila u omjeru 75 prema 25 posto u korist ruske kompanije.

Vlada Srbije svoju je suglasnost za potpisivanje memoranduma između Srbijagasa i Gazproma o izgradnji naftovoda i skladišta plina u Banatskom Dvoru dala na posljednjoj sjednici, a potpisivanje ugovora o tome predviđeno je za jesen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene