Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjednačavanje s heteroseksualcima

Gay je OK i u Urugvaju: Istospolni brakovi na korak do legalizacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još se samo čeka potvrda Senata i svi urugvajski homoseksualci, lezbijske i transseksualci moći će stupati u brak, baš poput heteroseksualaca.

Urugvajski parlament odobrio je u srijedu velikom većinom nacrt zakona o legalizaciji homoseksualnog braka što je zadovoljno pozdravilo približno 200 aktivista prisutno na raspravi.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Argentini JAKI UDARI VJETRA Kaos u Urugvaju i Argentini: Snažna oluja odnijela 16 života Mirnesa S. Zaljubljena i zaručena Miki u zatvoru čeka dozvolu za vjenčanje, a iz jednog razloga svog zaručnika još nije upoznala: "On također želi djecu"

>> Masovno vjenčanje gay parova u Seattleu

Tekst koji je izglasao Zastupnički dom nakon osmosatne rasprave s 81 glasom od 87 prisutnih zastupnika, sada treba potvrditi Senat.

Na prijedlog stranke ljevice Frente Amplio predsjednika Josea Mujice, nacrt zakona zamišljen je da preuredi građanski zakonik kako bi "heteroseksualci, homoseksualci, lezbijke i transseksualci smjeli sklopiti monogamni brak".

"To nije zakon o homoseksualnom ili gay braku", izjavio je zastupnik Bango Juillet, jedan od autora nacrta zakona. "Radi se o mjeri ujednačavanja institucije braka nezavisno od spola supružnika". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene