Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Legaliziran istospolni brak

Masovno vjenčanje gay parova u Seattleu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani američke savezne države Washington nedavno su na referendumu izglasali legalizaciju istospolnih brakova. Čim je zakon stupio na snagu, organizirano je masovno vjenčanje gay parova.

Više stotina homoseksualnih parova u nedjelju je stupilo u brak u državi Washington, mjesec dana nakon što je na referendumu odobren homoseksualni brak u toj državi na sjeverozapadu Sjedinjenih Država.

Pročitajte i ovo Mirnesa S. Zaljubljena i zaručena Miki u zatvoru čeka dozvolu za vjenčanje, a iz jednog razloga svog zaručnika još nije upoznala: "On također želi djecu" Slika nije dostupna Izjednačavanje s heteroseksualcima Gay je OK i u Urugvaju: Istospolni brakovi na korak do legalizacije

>> Francuska predlaže zakon o istospolnim brakovima

Prema dnevnom listu Seattle Times, više od 800 parova predalo je zahtjeve nakon četvrtka kada je na snagu stupio zakon kojim se dozvoljava istospolni brak u toj državi. Samo u općini Seattle vlasti su sklopile više od 140 brakova u nedjelju.

Osim države Washington, i države Maine i Maryland su također odobrile gay brakove tijekom referenduma organiziranog 6. studenoga paralelno s predsjedničkim izborima.

Homoseksualni brakovi su priznati u još šest američkih država: Connecticutu, Iowi, Massachusettsu, New Hampshireu, New Yorku i Distriktu Columbiji glavnog grada Washingtona, ukupno devet od pedeset država. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene