Obavijesti Video Pretražite Navigacija

G8: Sukob prosvjednika i policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 6.000 protuglobalističkih prosvjednika blokiralo je ceste i okružilo sigurnosnu ogradu oko mjesta održavanja summita industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta i Rusije (G8) u njemačkom Heiligendammu, zbog čega je došlo do sukoba s policijom, izvješćuje u srijedu njemačka agencija "dpa".

Policija je, u nastojanju da udalji prosvjednike od čelične ograde,
podignute u promjeru od dva kilometra od mjesta summita, upotrijebila suzavce i vodene topove postavljene na posebnim kamionima koje koristi policija za suzbijanje nereda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Incident na sastanku Cameron nakon završetka summita G8 na Twitteru objavio 'bombu'! Slika nije dostupna Glavna tema - Sirija Obama u Sj. Irskoj: Vi ste dokaz što je sve moguće!

Glasnogovornica policije je kazala da su vodeni topovi upotrijebljeni nakon što je skupina od oko 800 prosvjednika počela bacati kamenje na snage reda. Ta se skupina, dodala je, nalazila u blizini glavnog prilaza zoni summita.

Policija je iste metode koristila i na autocesti br. 105 koja prolazi
područjem šest kilometara od Heiligendamma. Tamo se bilo okupilo nekoliko tisuća prosvjednika.

Prosvjednici su na autocesti pokraj zračne luke Rostock, u koju su u srijedu stizale delegacije, organizirali još jedan manji prosvjed.

Organizatori tvrde da se u i oko Heiligendama nalazi oko 10.000
prosvjednika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene