Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz još jednoga spremnika u Fukushimi izlila se visoko kontaminirana voda, koja je vjerojatno istekla u Pacifik.


Operator paralizirane japanske nuklearne centrale u Fukushimi izjavio je da se iz još jednoga spremnika izlila visoko kontaminirana voda, koja je vjerojatno istekla u Pacifik, što je drugo takvo istjecanje u manje od dva posljednja mjeseca.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Radioaktivna voda u Fukushimi curi zbog nebrige vlasnika!' Slika nije dostupna PRIZNALI: Iz oštećenog reaktora u ocean se izlijeva radioaktivna voda!

Mjesta na kojima se nedavno dogodila nuklearna nesreća na taj način vraćaju Tokyo Electric Power Co. (TEP) u središte pozornosti, čime se dovodi u pitanje sposobnost tvrtke da obavi složena čišćenja kontaminiranih područja koja bi mogla trajati desetljećima.

>> Fukushima: Para ponovno iznad reaktora 3

Iz Tepca su izvijestili kako su se obvezali da će još pozornije nadzirati razervoare i unaprijediti brigu o vodi. Usred sve snažnijih međunarodnih upozorenja japanska se vlada prošli mjesec obvezala da će se angažirati na unapređenju brige o kontaminiranoj vodi u rezervoarima.

Zadnje curenje kontaminirane vode pokazuje kako napori Tepca da poboljša rad na sprečavanju curenja kontaminirane vode nisu dovoljni, rekao je u četvrtak vladin glasnogovornik Yoshihide Suga. Vlada će se angažirati na poduzimanju daljnjih koraka kojima bi se poboljšala situacije, oslanjajući se na izgrađene spremnike koji bi trebali zadržavati višak vode za hlađenje oštećenih reaktora u nuklearnoj centrali Fukushimi Daiichi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook