Nakon neviđene snježne mećave u Hrvatskoj, snijegu više ni traga. Svim onima koji se nisu nauživali snijega prenosimo bajkovit zimski ugođaj s južnog dijela Urala u Rusiji.


Područje ruskog nacionalnog parka Taganai karakteriziraju izrazito oštri zimski uvjeti, a u siječnju tamo je prosječna dnevna temperatura ispod -30 stupnjeva, a hladni i oštri vjetrovi hladnoću čine i još oštrijom.

Vezani članci Vrana na sanjkama Znamo da su vrane pametne, ali čak je i stručnjake iznenadila ova snimka Zahlađenje, ilustracija Vraća se zima: Još danas toplo, a sutra prolom oblaka, snijeg i drastičan pad temperatura

>> FOTO Ovako izgleda stubište zgrade na -59

Pokoji planinar, koji se tamo i zatekne, na pojedinim mjestima mora i puzati kako bi se uopće mogao kretati, usprkos jakom i hladnom vjetru. Čitav krajolik podsjeća na mjesto gdje bi čovjek mogao iza svakog brijega ili snijegom i ledom okovanog šumarka mogao očekivati Djeda Božićnjaka na sanjkama.

Tamo je toliko hladno, da baterije u elektroničkim uređajima ne mogu raditi više od 10-15 minuta, prenosi English Russia.

U parku se nalazi i jedna napuštena vremenska postaja, isto tako okovana u snijeg i led. Ne tako davno, još 2006. u njoj su bili meteorolozi, koji su tamo pratili vremenske promjene. Danas je ona skrovište za planinare koji se nađu na tom dijelu Urala. Pogledajte fotogaleriju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook