Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najpoznatiji ruski izumitelj oružja

FOTO Rusija se uz počasti oprašta od Kalašnjikova, Putin položio cvijeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija u petak odaje posljednju počast izumitelju legendarne jurišne puške AK-47, Mihailu Kalašnjikovu, koji je umro u ponedjeljak u 94. godini života.

Kalašnjikov će biti pokopan uz počasti na vojnom memorijalnom groblju koje je nedavno otvoreno nedaleko od Moskve. Lijes najpoznatijeg ruskog izumitelja oružja pokriven je ruskom zastavom, okružen vijencima ruža i karanfila uz počasne straže, a postavljen je u ogromnoj dvorani tog kompleksa inauguriranog u lipnju, prenosi AFP.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Pogreb Mihaila Timofejeviča Kalašnjikova se odvija sukladno državnom protokolu, uz nazočnost visokih državnih dužnosnika, počasne straže i orkestra, navodi uprava groblja, prenosi agencija Interfax.

Preminuo je otac kalašnjikova

Pogrebu nazoče ruski predsjednik Vladimir Putin, ministara obrane Sergej Šojgu i šef kabineta predsjednika Ruske federacije Sergej Ivanov, u velikom kompleksu izgrađenom na 53 hektara, na kojem se nalaze groblje i vojni muzej.

Radi se jedinstvenom memorijalnom kompleksu na svijetu gdje će počivati najveći ruski sinovi, a Kalašnjikov će biti prvi od njih, rekao je zamjenik ministara obrane Nikolaj Pankov, prenosi državna agencija Ria-Novosti.

Na tom vojnom groblju dosad su položeni samo posmrtni ostaci nepoznatog vojnika ubijenog u Drugom svjetskom ratu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene